Alla inlägg den 17 mars 2011

Av Mia - 17 mars 2011 17:20

En ruggigt bra bok som tre systrar skrivit. En sann berättelse om deras uppväxt i en religiös sekt som heter Familjen. Själv hade jag aldrig hört talas om denna sekt eller i alla fall aldrig lagt den på minnet, även om jag hört talas om liknande sekter. Det är en otäck bok just för att den är sann och det händer de tre systrarna saker som inte borde få hända. Och man inser hur slutna såna sekter egentligen är, man tror att man känner till dem men vet egentligen ingenting om vad som försiggår.

Att systrarna berättar sin historia om sin bakgrund beror nog mest på att de tagit sig ur sekten, hade de fortfarande varit med hade de fortfarande tillhört den slutna världen där och inte berättat.

Det är hur som helst en bra bok som är läsvärd och den är viktig att läsa för alla som inte riktigt vet hur det religiösa sektlivet funkar. Man lär sig rätt mycket om hur utsatta människor kan bli av auktoriteter när det inte finns någon insyn från den vanliga världen. Måste ju bara beundra dessa tre systrar som trots att de var födda in i sekten kunde tänka själva trots all hjärntvätt och ta sig ur det system de växt upp i. De visste inget annat, men hade ändå styrkan att se att allt inte var som det skulle i Famlijen.

Som sagt läsvärd!  

Ovido - Quiz & Flashcards